Visie Jeugdzorgboerderij

Waarom een Jeugdzorgboerderij?

Binnen het gezinshuis wonen de kinderen echt bij ons. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Binnen de jeugdzorgboerderij is dit niet het geval. Hier vangen we kinderen op in het weekend of een dag(deel). Het ritme van de jeugdzorgboerderij is een weekend in de 14 dagen.

Doelstelling van deze activiteit is om jongeren en hun gezin van herkomst te ondersteunen. Door deze ondersteuning is het vaak mogelijk om gewoon thuis te blijven wonen.

Samenwerking met Pactum

"Pactum maakt al sinds een aantal jaren gebruik van de opvang mogelijkheden van Human Horse Power. In eerste instantie was dit onder de vlag van jeugdzorgboerderij aangesloten bij Landbouw en Zorg. Later als gezinshuis en onderaannemer Pactum vanuit een eigen kwaliteitssysteem.
De afgelopen jaren heeft Pactum de samenwerking als prettig en positief voor jongeren ervaren. Het overzichtelijke- en afgesloten terrein midden in de natuur waar paarden vrij rondlopen geeft een sfeer en duidelijkheid en rust die goed is voor jongeren waar het leven even anders loopt.
De gemoedelijke omgang met paarden en de deskundigheid van Eric en Paula staan borg voor een plek waar jongeren zich snel thuis voelen en zich kunnen goed ontwikkelen.
Het koppelen van de problematiek en aard van de jongeren aan het specifieke karakter van het paard geeft een positieve interactie en maakt dat jongeren beter in hun vel gaan zitten en eigenwaarde toeneemt..
De jongeren die Pactum de afgelopen jaren bij Human Horse Power heeft geplaatst hebben daardoor ook een positieve ontwikkeling kunnen door maken en kijken over het algemeen terug op een mooie en helpende periode.
De samenwerking met Eric en Paula vindt altijd plaats in een open en prettige sfeer. Zij staan open voor feedback en proberen zo duidelijk mogelijk aan doelen van jongeren te werken.  
Eric en Paula laten jongeren in hun waarde en weten de positieve capaciteiten naar boven te halen. Hun visie om jongeren verantwoordelijk te maken voor een paard geeft dat ze zich over het algemeen ook breder verantwoordelijk gaan voelen voor zichzelf en de omgeving".

Wim Zwiers
Regio Consulent
Jeugdzorgboerderijen Pactum