De mensen

De vaste krachten

Eric Lammertsma

Eric Lammertsma

Ontwikkeling van (jonge) mensen blijft fascinerend.
Waar de één vanzelfsprekend mee omgaat, heeft de ander extreem veel moeite mee. Vaak zit ons hoofd met ons denkvermogen, onze ontwikkeling in de weg. Maar alles loslaten en niets meer willen controleren is en blijft moeilijk. Wat te doen wanneer je op jonge leeftijd het vertrouwen in je medemens bent kwijtgeraakt? Hoe vind je iets terug wat je niet echt bewust gekend hebt?

Paarden leren je te leven in het hier en nu. Ook zij leven in een sociaal verband, de kudde, en vertrouwen op hun kuddegenoten. Zij kunnen je leren weer opnieuw te vertrouwen, op jezelf, en op de ander. Niet via woorden, maar door de ervaring.

Paula Kooyman

Het begon met een droom van Eric en mij
om een plek te creëren waar persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Deze plek is er inmiddels: zodra je de poort van HHP door rijdt begint je persoonlijke reis.
Daar waar de ene droom uitkomt ontstaat de volgende: een klein stukje samenleving creëren waar mens, dier en natuur in verbinding met elkaar leeft. Waar gezamenlijk de zorg voor kind en dier ontstaat, Waar het veilig genoeg is om je kwetsbaarheid te tonen. Niet om tegen je gebruikt te worden, maar om samen de kudde te sterken.
"Door ons menselijke, zelfingenomen idee dat wij de intelligentste, meest ontwikkelde soort op aarde zijn af te zwakken zijn wij misschien in staat om onze destructieve gewoonten te veranderen en de kracht van de kudde te hervinden." (De Kracht van de Kudde, Linda Kohanov, 2013)

Angel Corona Diaz

Find something that can melt the polar ice caps of your past. 
HHP is een plek waar kinderen weer kunnen leren vertrouwen.
Een plek waar hun persoonlijke ontwikkeling centraal staat. 
Een plek waar ze zich kunnen ontplooien tot een jong volwassene.
Een plek die ze thuis kunnen noemen.

Mijn verhaal begint hier in 2015 waarin ik begon als stagiair. Ik stond hier versteld van het feit dat paardenkracht wordt gebruikt om kinderen verantwoordelijkheid te leren en de manier hoe dit een persoon kan veranderen.
Elke keer als ik hier kom leer ik meer van de jongeren die hier wonen en zij leren steeds meer van mij. 
Ik haal plezier van de energie en de enthousiasme van de kinderen elke dag weer.