Persoonlijke en sociale ontwikkeling

Samen leren en groeien

What I hear, I forget; 
what I see I remember; 
what I do I understand.

Tegenwoordig zeggen ook biologen en neuropsychologen dat onze hardware erop gericht is op die manier te leren. Geschat is dat we 20% onthouden van wat we horen, 50% van wat we zien en 80% vasthouden van wat we doen.

Ervaringsgericht leren maakt beter gebruik van de manier waarop bedrading van ons zenuwstelsel werkt. Deze ervaringen beklijven veel beter dan in traditionele trainingen waar deelnemers zitten en info ontvangen. De meeste mensen leren het beste wanneer alle vijf zintuigen gebruikt worden. Als de nadruk ligt op het doen is de boodschap meer blijvend.

Wanneer effectief gebruikt, kan een ervaring een sleutel zijn naar het openen van de gesloten geest, het stimuleren van fris nadenken, aanmoedigen van betekenisvolle dialogen en het triggeren van leren dat toepasbaar is op het leven. 
Alle ervaringsgerichte activiteiten helpen mensen om proactief te reageren in plaats van reactief. (Smolowe, Butler, Murray, 1999).

Het werken met paarden is ervaringsgericht leren optima forma.

Trainingen voor het bedrijfsleven

Samenwerking met HDEPP en Atria Learning

Momenteel werken we mee aan de training "Gedrag en Veilgheid" die wordt verzorgd door HDEPP. De training vindt plaats op de locatie van Human Horse Power.
De paarden worden ingezet bij het ontdekken van de individuele ontwikkelvraagstukken van de deelnemers. Dit kan gebeuren in de 'bak' of gewoon ergens op het erf.

Lees verder...

Mocht je geïnteresseerd zijn geraakt naar de mogelijkheden die Human Horse Power kan bieden in het kader van trainingen voor het bedrijfsleven neem dan even contact met ons op. 

Individuele Ontwikkeling

Je kunt bij Human Horse Power ook op individuele basis aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Samen op ontwikkelingsreis met een paard van HHP. Je krijgt de beschikking over één van de paarden. Voor een vast aantal uren per week. Eén uur les per week is hierbij inbegrepen. In de les wordt de doelstelling die je hebt uitgewerkt in oefeningen. Daarna ga je zelfstandig met 'jouw' paard aan de slag.

Jij gaat over de doelstelling. het paard gaat over de tijdlijn...

Mocht je geïnteresseerd zijn geraakt naar de mogelijkheden die Human Horse Power kan bieden in het kader van persoonlijke ontwikkeling neem dan even contact met ons op.