Jeugdzorgboerderij HHP

De Jeugdzorgboerderij

De bewoners van HHP
De dieren, de moestuin en het gezinshuis vormen de basis van de jeugdzorgboerderij. Naast de paarden zijn er natuurlijk ook kippen bij HHP. En een echte Haan. Hij is erg trots op zijn hennen en past goed op ze.

Verder hebben we twee tamme konijnen en een onbekend aantal wilde konijnen. Deze laatste krijg je alleen te zien wanneer je rustig op een bepaalde plaats op het erf gaat zitten.

En verder hebben we nog vier Ierse Setters: Branco, Seth, Sara en Charlie, een kat: Ollie, en twee cavia's.

Wat kun je bij ons doen?

Je kunt bij ons terecht op de Jeugdzorgboerderij voor dagbesteding, weekendopvang of vakantieopvang. Tijdens je verblijf word je opgevangen binnen de normale gezinsstructuur van het gezinshuis. Je draait mee in het ritme van de activiteiten rondom de paarden en het land. We zijn veel buiten en je leert vanzelf om te gaan met de dieren die allemaal vrij rondlopen op ons erf. Het verzorgen van de paarden komt aan bod. Ook het spelen en rijden met de paarden is een zeer geliefde activiteit.

Standaard Dagindeling

De ochtend
de ochtend staat bij HHP meestal in het teken van de klusjes. Alle dieren moeten gevoerd worden. De paarden krijgen hooi en de mest moet worden opgeruimd. Soms doen we nog iets extra's: in het najaar hakken we een beetje hout voor de kachel in de winter. In de winter ruimen we de sneeuw op. in het voorjaar is het land aan de beurt en in de zomer houden we het zwembad schoon.

Tussen de middag is het natuurlijk lunchtijd.

De middag
In de middag staat plezier en leren centraal. Meestal ga je spelen met je paard. Spelen en leren doe je in de bak, de roundpen, op het erf of in het bos. We wandelen vaak met de paarden door het bos. Soms loop je gewoon samen met je paard. Soms ook zit je op je paard en draagt hij/zij je door het bos.
Na deze activiteit is er vaak nog ruimte om met elkaar te spelen op het terrein van HHP. Op warme dagen is het zwembad erg populair, ook de trampoline is geliefd. Voetballen kan ook en zelfs hutten bouwen hoort tot de mogelijkheden.

Avondeten doen we natuurlijk allemaal met elkaar.

De avond
De avond staat vooral in het teken van samen gezelligheid beleven. Dit kan kijkend naar een film met popcorn, maar ook rond het kampvuur met appels of marshmallows.