Ritme van het Gezinshuis

Ritme van het Gezinshuis

Door de week

Alle gezinshuiskinderen van HHP gaan van maandag t/m vrijdag naar school of een andere vorm van dagbesteding. In uitzonderingsgevallen is tijdelijke dagbesteding in het gezinshuis mogelijk.

Na schooltijd worden de kinderen opgevangen in het gezinshuis en streven we naar een ontspannen samenzijn in de vorm van spel, individuele activiteiten, taken als kamer opruimen, dieren verzorgen en taken rondom avondeten. Zelfstandig als het lukt, met begeleiding indien nodig.

De meeste kinderen bij HHP gaan naar een vorm van speciaal onderwijs.

In het Weekend

De kinderen zijn om het weekend bij ouders, familie of logeergezin. In het weekend dat de kinderen in het gezinshuis blijven is er een gestructureerde activiteitenschema waarbij de paarden een centrale rol spelen..

De ochtend staat in het teken Van de klusjes en de activiteiten met paarden waarin weer iets nieuws geleerd wordt.

Na de lunch, in de middag is er tijd om het geleerde door middel van een spelvorm in praktijk te brengen.

In de avond is er vaak tijd om gezamenlijk een film te kijken of, in de zomer bij het kampvuur marshmallows en gekaramelliseerde appels te eten.

Tijdens de Vakantie

In schoolvakanties gaan de meeste kinderen een aantal extra dagen naar ouders, familie of logeergezin. De vakantie dagen in het gezinshuis worden volledig afgestemd op de mogelijkheden van de kinderen. In de praktijk betekent dit dat leuke uitjes worden afgewisseld met rustige activiteiten in het gezinshuis.

In de zomervakantie kunnen alle kinderen mee op vakantie. Ook deze vakantie wordt afgestemd op de mogelijkheden van de kinderen. In het verleden zijn we met de kinderen naar Frankrijk, Italië, Kroatië en Denemarken geweest.