De Paarden

Eigen paarden van Human Horse Power

Lana de Bonte

Paint / KWPN. Geboren op 30 juli 2003. Stokmaat: 1,55 m. Karakter: Right Brain Extrovert. Bij ons sinds 9 februari 2007. Vader: Kiblers Avalanche 301.786. Moeder: Paso Doble 97.02145.

Lana heeft inmiddels het leven geschonken aan een mooi merrie veulen. De vader' de hengst Far Ute Fantasy is helaas in 2013 overleden. 
Lana neemt haar nieuwe rol als moeder uiterst serieus. ze houdt de andere paarden behoorlijk op afstand. Pepper, de alfa ruin van de kudde heeft zich inmiddels geschikt in de vader rol. Hij biedt bescherming waar nodig. en wijkt niet van hun zijde.

Far Ute Linnet

3/4 Paint. Geboren op 16 mei 2014 om 23:00 uur. Karakter: gaat zich ongetwijfeld laten zien. Vader: Far Ute Fantasy. Moeder: Lana de Bonte.

Twee uur na de geboorte stond ze midden in het tumult van de kudde. Een dik jaar later is Linnet uitgegroeid tot een mooie jaarling. Levenslustig en vaak speels. Ze staat nog wel veel in de buurt van haar moeder. Ook Linnet is nieuwsgierig, maar iets minder ondernemend dan haar leeftijdgenootje Maya. 

Frodo de Vries

Fries. Geboren op 26 april 2004. Stokmaat: 1,63 m. Karakter: Left Brain Extravert. Bij ons sinds 9 maart 2007. Vader: Onbekend. Moeder: Onbekend.

Frodo heeft een open, nieuwsgierige houding naar alles wat hem omgeeft. Hij is de eerste die op ontdekking gaat als er iets geks in de wei terecht komt. Steeds op zoek naar de grenzen van wat hij tegenkomt is hij gericht op nieuwe mensen in zijn omgeving; het is immers weer een mogelijkheid tot onderzoek.

Veeby Woodflower

Draver. Geboren op 15 maart 2003. Karakter: Left/Right Brain Introvert. Bij ons sinds 1 oktober 2007. Vader: Donderstraal. Moeder: Double Dutch.

Veeby is alert en oplettend, enorm leergierig en houdt er van om nieuwe dingen te ontdekken. Ze is ook erg veeleisend, naar zichzelf, maar ook naar degene die haar nieuwe dingen probeert te leren. Ze houdt van duidelijkheid maar heeft een hekel aan 'schreeuwen'; als je iets rustig vraagt zal ze maar al te graag gehoorzamen, maar als je iets eist kan ze behoorlijk koppig zijn.

Thomas Turbo

Shetland Pony. Geboren op 1 januari 1999. Karakter: Right Brain Introvert. Bij ons sinds 1 oktober 2007. Vader: Onbekend. Moeder: Onbekend.

Thomas kwam samen met Veeby bij ons terecht.
Thomas vindt exclusieve aandacht heerlijk. Zeker in de zomer vindt hij het zalig als je hem komt krabbelen. Wel is hij eenkennig en vaak schrikt hij van onverwachte bewegingen. Maar als je Thomas behandelt als een echt paard dan kan hij je verbaasd, maar tegelijk dankbaar aankijken. Klein maar fijn!

Pepper

Quarter / Arabier (Quarab). Geboren op 1 januari 1997. Stokmaat: 1,53 m. Karakter: Left Brain Introvert / Right Brain Extrovert. Bij ons sinds 20 mei 2009. Vader: Onbekend. Moeder: Onbekend.

Pepper heeft de explosieve kracht van een Quarter en het uithoudingsvermogen van een Arabier. Pepper is nieuwsgierig maar ook terughoudend. Hij bewaakt zijn merries maar vindt het ook goed als één van de merries een tijdje met een andere ruin van de kudde optrekt.
Naar kinderen is Pepper uitermate zachtaardig. Geduldig en vriendelijk wacht hij af tot het duidelijk is wat iemand van het vraagt.

Orin Holmar

Fjord. Geboren op 16 juni 1994. Karakter: Left Brain Introvert. Bij ons sinds19 juni 2010. Vader: Holmar I 36. Moeder: Fordin I 36.

Orin is een lieve eigenwijze Fjord. Orin is meestal wel in voor een spelletje als ze in een goed humeur is. Verder is het een wijze dame die met respect behandeld wil worden. Niet teveel poespas, gewoon vriendelijk en duidelijk is haar devies. Orin begint een beetje op leeftijd te komen en heeft inmiddels al meerdere kinderen, met succes, de weg naar een zelfstandig leven gewezen.

Faith

Quarter. Geboren op 21 mei 2005. Karakter: Left Brain Introvert / Right Brain extrovert. Bij ons sinds april 2011. Vader: Lightnin Chick Olena 3029089. Moeder: Ado Believe in Fate 3701408.

Haar volledig naam is 'Little Bit Of Fate' en ze is geregistreerd onder nummer 4676676 bij de American Quarter Horse Association. Faith, zoals wij haar genoemd hebben, is een cutting paard. Hoewel ze niet groot is, is ze enorm snel en wendbaar.
Altijd spectaculair wanneer je hard fluit en Faith hard komt aan galopperen vanaf de wei of vanuit welke hoek van het land dan ook. Vol verwachting loopt ze dan met je mee.

Trouble's Sweet GiGi

Tennesee Walking Horse. Stokmaat 1,55 m. Geboren op 25 april 2002. Karakter: Right Brain Introvert. Bij ons sinds november 2011. Vader: Last Chance for Gold No943444/PA. Moeder: Tsuniahs DeepDeep Trouble No903090/CH.

Gigi is nieuwsgierig en houdt van aandacht. Er wordt wel gezegd dat dit ras erg mensgericht is. Het is moeilijk zo'n bewering op basis van één paard te onderschrijven, maar in het geval van Gigi is het zeker waar. Ook Gigi is inmiddels bevallen van een mooi merrie veulen. Vader is  Leroy van Little America. De dekking is geheel kosteloos ter beschikking gesteld.

Gigi's Maya Angelou

Tennessee Walking Horse. Geboren op Vrijdag 13 juni 2014. Karakter: Left BRain Extrovert. Vader: Buster's Fair Leroy. Moeder: Trouble's Sweet Gigi.

Het merrie veulen is vernoemd naar Maya Angelou.  De start in het leven was niet helemaal gemakkelijk. Maya wist in het begin niet zo goed hoe ze moest drinken. Nu is ze inmiddels uitgegroeid tot een zelfstandig veulen dat vaak nieuwsgierig op onderzoek uitgaat. Vaak zoekt ze aansluiting bij de paarden die hoog in de rangorde staan. Ze heeft al heel wat meegemaakt en komt soms in vreemde situaties terecht door haar aangeboren nieuwsgierigheid. 

Try to be a rainbow in somebody's cloud.
Maya Angelou

Vinur

IJslander. Geboren op 1 juni 1992. Karakter: Left Brain Intovert. Bij ons sinds Juni 2012. Vader: Onbekend. Moeder: Onbekend.

Vinur is onderdeel van een hecht groepje binnen de kudde. Samen met Brûnn, de andere IJslander en Ringo, een Exmoor pony, kunnen ze het goed vinden. Verder behoort Sascha, een driejarige draver, ook tot de favorieten van Vinur. En natuurlijk vergeet hij Nikkie de Haflinger niet. Al met al heeft hij het vooral druk binnen de kudde.

Ringo

Exmoor. Geboren op 1 mei 2001. Karakter: Right Brain Extrovert. Bij ons sinds Juli 2012. Vader: Onbekend. Moeder: Onbekend.

Ringo is een beetje argwanend naar mensen toe en ziet alles liever van een afstandje aan. Maar toch, langzaam maar zeker komt ook Ringo tot het besef dat het allemaal best wel te doen is met die tweebeners...

Kito

Quarter. Geboren op 1 mei 2006. Stokmaat: 1,47 m. Karakter: Left Brain Introvert. Bij ons sinds 26 januari 2014. Vader: Taris Skeeto. Moeder: Flashy Reign Olena.

Kito draait volop mee bij Human Horse Power maar is eigenlijk niet één van onze paarden. Irene Lier heeft Kito aan ons in bruikleen gegeven. Hij is ontzettend lief en zeer welgemanierd. Nieuwsgierig en altijd uit op nieuwe ontdekkingen. Speels en nergens bang voor. Samen met Paula is hij op ontdekking in het Puttense..

Quascade

Selle Francaise. Geboren op 26 april 2004. Stokmaat: m. Karakter: Left Brain Introvert. Bij ons sinds 21 oktober 2014. Vader en moeder onbekend.

Na een eerste nacht op stal dacht Quascade er niet meer aan om nog eens een nacht op stal door te brengen. De integratie in de kudde van HHP is eigenlijk erg snel en goed gegaan. Ze weet goed met de andere paarden om te gaan en geniet van het leven op de Paddock Paradise. Vroeger heeft Quascade veel gesprongen, ook in wedstrijden. Nu wordt ze vooral Freestyle gereden. Dat was natuurlijk even wennen. Ze doet het prima.

Sascha

Kruising Trakhener / Draver. Geboren op 1 juni 2010. Stokmaat: 1,61 m. Karakter: Left Brain Extrovert. Bij ons sinds 1 november 2012. Vader: . Moeder: .

Sascha is al op vroege leeftijd bij HHP komen wonen. Hij heeft tot voor kort samen met zijn moeder hier gestaan. Zijn moeder is verhuisd naar elders. Sascha is gebleven. Hij draait mee in de hiërarchische top van de kudde. Nieuwsgierig naar van alles wat onbekend is en nog steeds ondeugend.  

Pension Paarden bij Human Horse Power

Flor

PRE. geboren op . Stokmaat: m. Karakter: . Vader , moeder .

Pensionpaard bij ons sinds 15 juni 2016.

Lyn

KWPN merrie. Geboren op . Stokmaat: Karakter: Vader: Moeder: Pensionpaard, bij ons sinds 15 augustus 2017.

Lyn zit vol verrassingen en tegenstrijdigheden. Ze is lief en gevoelig, maar ook eigenwijs. Ze doet vaak haar best het juiste antwoord te geven op de vraag die haar gesteld wordt, maar ze kan ook dominant gedrag vertonen. Lyn is inmiddels ontspannen en heeft een plek in de kudde. Wij helpen Lyn en Janneke om verbinding te maken met elkaar zodat ze beiden verder kunnen ontwikkelen. Janneke kwam hier vanwege haar angst voor paarden en nu heeft ze zelfs haar eigen paard. 

Vieux

KWPN ruin. Geboren op 21 mei 2002. Stokmaat:  Karakter:  Vader: Flemmingh, 87.8107. Moeder: Gicara II, 88.5197. Pensionpaard, bij ons sinds 27 december 2017.

Dinky Toy

Rijpony NFP, Ruin, Geboren op 15 mei 1995. Stokmaat:  Karakter:  Vader;Briljant HE.STB. 147 PREF. Moeder: Locket Eveline. Pensionpaard, bij ons sinds 27 december 2017.

Stormy Weather

NMP. Ruin. Geboren op 3 juni 2001. Stokmaat:  Karakter:  Vader:Dent Heart Bar. Moeder: Blenheim Debutante. Pensionpaard, bij ons sinds 27 december 2017.