De Paarden

Eigen paarden van Human Horse Power

Lana de Bonte

Paint / KWPN. Merrie. Geboren op 30 juli 2003. Stokmaat: 1,55 m. Karakter: Right Brain Extrovert. Bij ons sinds 9 februari 2007. Vader: Kiblers Avalanche 301.786. Moeder: Paso Doble 97.02145.

Lana heeft inmiddels het leven geschonken aan een mooi merrie veulen. De vader' de hengst Far Ute Fantasy is helaas in 2013 overleden. 
Lana neemt haar nieuwe rol als moeder uiterst serieus. ze houdt de andere paarden behoorlijk op afstand. Pepper, de alfa ruin van de kudde heeft zich inmiddels geschikt in de vader rol. Hij biedt bescherming waar nodig. en wijkt niet van hun zijde.

Far Ute Linnet

3/4 Paint. Merrie. Geboren op 16 mei 2014 om 23:00 uur. Stokmaat: 1,55 m. Karakter: Right Brain Introvert. Vader: Far Ute Fantasy. Moeder: Lana de Bonte.

Linnet is inmiddels uitgegroeid tot een bijna volwassen paard. Ze is iets groter geworden dan haar moeder. Ze staat veel met Pepper te eten. De training van Linnet wordt langzaam aan opgepakt. Het blijft wel oppassen, ze heeft tenslotte PSSM, maar binnen de houderij zoals die nu functioneert doet Linnet het goed. Suiker arm, geen melasses, niet teveel gras. Goed hooi. En vooral ook geen pieken en dalen in de dagelijkse beweging.

Frodo de Vries

Fries. Ruin. Geboren op 26 april 2004. Stokmaat: 1,60 m. Karakter: Left Brain Extravert. Bij ons sinds 9 maart 2007. Vader: Onbekend. Moeder: Onbekend.

Frodo heeft een open, nieuwsgierige houding naar alles wat hem omgeeft. Hij is de eerste die op ontdekking gaat als er iets geks in de wei terecht komt. Steeds op zoek naar de grenzen van wat hij tegenkomt is hij gericht op nieuwe mensen in zijn omgeving; het is immers weer een mogelijkheid tot onderzoek.

Veeby Woodflower

Draver. Merrie. Geboren op 15 maart 2003. Stokmaat 1,49 m. Karakter: Left/Right Brain Introvert. Bij ons sinds 1 oktober 2007. Vader: Donderstraal. Moeder: Double Dutch.

Veeby is alert en oplettend, enorm leergierig en houdt er van om nieuwe dingen te ontdekken. Ze is ook erg veeleisend, naar zichzelf, maar ook naar degene die haar nieuwe dingen probeert te leren. Ze houdt van duidelijkheid maar heeft een hekel aan 'schreeuwen'; als je iets rustig vraagt zal ze maar al te graag gehoorzamen, maar als je iets eist kan ze behoorlijk koppig zijn.

Thomas Turbo

Shetland Pony. Ruin. Geboren op 1 januari 1999. Karakter: Right Brain Introvert. Bij ons sinds 1 oktober 2007. Vader: Onbekend. Moeder: Onbekend.

Thomas kwam samen met Veeby bij ons terecht.
Thomas vindt exclusieve aandacht heerlijk. Zeker in de zomer vindt hij het zalig als je hem komt krabbelen. Wel is hij eenkennig en vaak schrikt hij van onverwachte bewegingen. Maar als je Thomas behandelt als een echt paard dan kan hij je verbaasd, maar tegelijk dankbaar aankijken. Klein maar fijn!

Pepper

Quarter / Arabier (Quarab). Ruin. Geboren op 1 januari 1997.  Stokmaat: 1,53 m. Karakter: Left Brain Introvert / Right Brain Extrovert. Bij ons sinds 20 mei 2009. Vader: Onbekend. Moeder: Onbekend.

Pepper heeft de explosieve kracht van een Quarter en het uithoudingsvermogen van een Arabier. Pepper is nieuwsgierig maar ook terughoudend. Hij bewaakt zijn merries maar vindt het ook goed als één van de merries een tijdje met een andere ruin van de kudde optrekt.
Naar kinderen is Pepper uitermate zachtaardig. Geduldig en vriendelijk wacht hij af tot het duidelijk is wat iemand van het vraagt.

Orin Holmar

Fjord. Merrie. Geboren op 16 juni 1994. Karakter: Left Brain Introvert. Bij ons sinds19 juni 2010. Vader: Holmar I 36. Moeder: Fordin I 36.

Orin is een lieve eigenwijze Fjord. Orin is meestal wel in voor een spelletje als ze in een goed humeur is. Verder is het een wijze dame die met respect behandeld wil worden. Niet teveel poespas, gewoon vriendelijk en duidelijk is haar devies. Orin begint een beetje op leeftijd te komen en heeft inmiddels al meerdere kinderen, met succes, de weg naar een zelfstandig leven gewezen.

Faith

Quarter. Merrie. Geboren op 21 mei 2005. Karakter: Left Brain Introvert / Right Brain extrovert. Bij ons sinds april 2011. Vader: Lightnin Chick Olena 3029089. Moeder: Ado Believe in Fate 3701408.

Haar volledig naam is 'Little Bit Of Fate' en ze is geregistreerd onder nummer 4676676 bij de American Quarter Horse Association. Faith, zoals wij haar genoemd hebben, is een cutting paard. Hoewel ze niet groot is, is ze enorm snel en wendbaar.
Altijd spectaculair wanneer je hard fluit en Faith hard komt aan galopperen vanaf de wei of vanuit welke hoek van het land dan ook. Vol verwachting loopt ze dan met je mee.

Trouble's Sweet GiGi

Tennesee Walking Horse. Merrie. Geboren op 25 april 2002. Stokmaat 1,55 m. Karakter: Right Brain Introvert. Bij ons sinds november 2011. Vader: Last Chance for Gold No943444/PA. Moeder: Tsuniahs DeepDeep Trouble No903090/CH.

Gigi is nieuwsgierig en houdt van aandacht. Er wordt wel gezegd dat dit ras erg mensgericht is. Het is moeilijk zo'n bewering op basis van één paard te onderschrijven, maar in het geval van Gigi is het zeker waar. Ook Gigi is inmiddels bevallen van een mooi merrie veulen. Vader is  Leroy van Little America. De dekking is geheel kosteloos ter beschikking gesteld.

Gigi's Maya Angelou

Tennessee Walking Horse. Merrie. Geboren op Vrijdag 13 juni 2014. Stokmaat: 1,50 m. Karakter: Left BRain Extrovert. Vader: Buster's Fair Leroy. Moeder: Trouble's Sweet Gigi.

Het merrie veulen is vernoemd naar Maya Angelou.  De start in het leven was niet helemaal gemakkelijk. Maya wist in het begin niet zo goed hoe ze moest drinken. Ze is nu een levenslustige merrie. Wel ook een brokkepiloot. Ze heeft eens in de draden gehangen met een behoorlijke snijwond als gevolg. Dit is allemaal weer hersteld. Na een tetanus vaccinatie is ze erg stijf geweest en heeft zich vervolgens verwond aan haar linker knie en een scheur opgelopen in haar linker broekspier. Enfin in elke kudde heb je zo'n paard er tussen lopen.

Try to be a rainbow in somebody's cloud.
Maya Angelou

Vinur

IJslander. Ruin. Geboren op 1 juni 1992. Karakter: Left Brain Intovert. Bij ons sinds Juni 2012. Vader: Onbekend. Moeder: Onbekend.

Vinur is onderdeel van een hecht groepje binnen de kudde. Samen met Brûnn, de andere IJslander en Ringo, een Exmoor pony, kunnen ze het goed vinden. Verder behoort Sascha, een driejarige draver, ook tot de favorieten van Vinur. En natuurlijk vergeet hij Nikkie de Haflinger niet. Al met al heeft hij het vooral druk binnen de kudde.

Ringo

Exmoor. Ruin. Geboren op 1 mei 2001. Karakter: Right Brain Extrovert. Bij ons sinds Juli 2012. Vader: Onbekend. Moeder: Onbekend.

Ringo is een beetje argwanend naar mensen toe en ziet alles liever van een afstandje aan. Maar toch, langzaam maar zeker komt ook Ringo tot het besef dat het allemaal best wel te doen is met die tweebeners...

Kito

Quarter. Ruin. Geboren op 1 mei 2006. Stokmaat: 1,47 m. Karakter: Left Brain Introvert. Bij ons sinds 26 januari 2014. Vader: Taris Skeeto. Moeder: Flashy Reign Olena.

Kito draait volop mee bij Human Horse Power maar is eigenlijk niet één van onze paarden. Irene Lier heeft Kito aan ons in bruikleen gegeven. Hij is ontzettend lief en zeer welgemanierd. Nieuwsgierig en altijd uit op nieuwe ontdekkingen. Speels en nergens bang voor. Samen met Paula is hij op ontdekking in het Puttense..

Quascade

Selle Francaise. Merrie. Geboren op 26 april 2004. Stokmaat: 1,60 m. Karakter: Left Brain Introvert. Bij ons sinds 21 oktober 2014. Vader: Imprévu de la Cour en moeder Havane du Soutrait.

Na een eerste nacht op stal dacht Quascade er niet meer aan om nog eens een nacht op stal door te brengen. De integratie in de kudde van HHP is eigenlijk erg snel en goed gegaan. Ze weet goed met de andere paarden om te gaan en geniet van het leven op de Paddock Paradise. Vroeger heeft Quascade veel gesprongen, ook in wedstrijden. Nu wordt ze vooral Freestyle gereden. Dat was natuurlijk even wennen. Ze doet het prima.

Sascha

Kruising Trakhener / Draver. Ruin. Geboren op 1 juni 2010. Stokmaat: 1,64 m. Karakter: Left Brain Extrovert. Bij ons sinds 1 november 2012. Vader: Kasparow (Trakehner). Moeder: Olympia K.

Sascha is al op vroege leeftijd bij HHP komen wonen. Hij heeft tot voor kort samen met zijn moeder hier gestaan. Zijn moeder is verhuisd naar elders. Sascha is gebleven. Hij draait mee in de hiërarchische top van de kudde. Nieuwsgierig naar van alles wat onbekend is en nog steeds ondeugend.  

Spicy

Tennessee Walking Horse. Merrie. Geboren op 1 juli 2005. Stokmaat: .  Bij ons sinds 21 augustus 2016.

Eén van de vijf TWH die er bij HHP rondlopen. Spicy heeft een dood geboren veulen gehad dat in stuitligging naar buiten is gekomen. Haar bekken en SI gewricht hebben daar wat schade van opgelopen. Dat is inmiddels jaren geleden. En momenteel gaat het eigenlijk wel goed met Sipcy. Ze kan erg vriendelijk en zacht zijn naar de mensen die ze vertrouwd. Ze kan ook een behoorlijk temperament laten zien wanneer ze iets niet begrijpt of als ze het ergens niet mee eens is.

Jasmijn

Welsh pony. Merrie. geboren op 1 januari 1998. Stokmaat: 1,35 m. Bij ons sinds 28 maart 2018.

Jasmijn is de moeder van Jake die hier onder staat. Jasmijntje is eigenlijk een beetje met pensioen. Ze heeft behoorlijk last van heet snijtanden en zal hier aan geopereerd moeten worden. Jasmijn houdt zich wat afzijdig van de rest van de kudde. ze heeft wel iets met haar zoon Jake en soms wat met de Shetlander Thomas. maar in het algemeen keuvelt ze wat bij de hooinetten en de waterrand.

Jake

Kruising Welsh/Quarter. Ruin. Geboren op 27 juni 2010. Stokmaat: . Bij ons sinds 28 maart 2018.

Jake is de zoon van Jasmijn en een echt mama's kindje. Als hij zijn moeder kwijt is loopt hij te hinniken totdat hij haar weer gevonden heeft. Verder is hij erg nieuwsgierig en vindt alles interessant. Veel respect voor mensen is niet vanzelfsprekend voor Jake. Jake ziet mensen vooral als wezens die wat eten komen brengen en een aangename bron van onderzoek zijn. Hij is nog relatief groen.

Dia

KWPN. Merrie. geboren op 16 mei 2008. Stokmaat: 1,67 m. Bij ons sinds 31 januari 2019. Vader : Special D 99.02691. Moeder: Tianca 00.05323.

Dia is een echte merrie. voordat ze uiteindelijk bij HHP kwam heeft ze vele eigenaren gehad. Dat is haar vertrouwen in mensen niet ten goede gekomen. Zeker mannen hebben geen constructieve rol in haar leven gespeeld. Door de grote vrijheid die Dia nu ervaart schuilt ze vaak in de kudde. Dia zal volledig opnieuw getraind gaan worden. Vertrouwen bouwen en alles weer van de grond af aan opbouwen.

Paarden in pension bij Human Horse Power

Vieux

KWPN ruin. Geboren op 21 mei 2002. Stokmaat: 1,68 m. Karakter:  Vader: Krack C. 92.5860. Moeder: Odilia 96.03611. Pensionpaard, bij ons sinds 27 december 2017.

Vieux staat al weer bijna twee jaar bij HHP. het eerste jaar was een zwaar jaar voor deze KWPN ruin. Hij had moeite om op gewicht te blijven. Gelukkig is daar nu verandering in gekomen. Alle fysieke oorzaken zijn inmiddels behandeld en/of uitgesloten. Hij wordt nog wel een beetje bijgevoerd, maar Vieux is inmiddels goed op gewicht gekomen. Hij trekt vooral op met Dinky. Samen zijn ze vanuit Almere naar de Veluwe gekomen.

Dinky Toy

Rijpony NFP, Ruin, Geboren op 15 mei 1995. Stokmaat: 1,49 m. Karakter:  Vader;Briljant HE.STB. 147 PREF. Moeder: Locket Eveline. Pensionpaard, bij ons sinds 27 december 2017.

Dinky doet het altijd rustig aan. Altijd in de buurt van Vieux. Behalve als Vieux een sprintje trekt naar de wei als die net open gaat. Dan komt Dinky er wel achteraan, rustig. Ook Dinky heeft een behoorlijke tiijd nodig gehad om te wennen aan het buitenleven bij HHP. Ook Dinky had moeite om op gewicht te blijven. Nu is die periode gelukkig voorbij.

 

Knor

KWPN. Ruin. Geboren op 15 mei 1997. Stokmaat: .Bij ons sinds 1 april 2018. Vader: Samber 1.266STB-H. Moeder: Ureen 1.25789STB-M.

Knor was een van de eerste pensionpaarden bij HHP. Ook Knor was gewend om op stal te staan. Nu staat Knor al weer anderhalf jaar 24/7 buiten. Hij vermaakt zich prima en is een echte Casanova. Eerst was hij volledig toegewijd aan Mabel, een merrie die helaas is overleden, nu is Lynn zijn grote vriendin. De twee zijn bijna onafscheidelijk. 

Bakels Bombay

Kruising Rocky Mountain Horse / Draver. Ruin. Geboren op 26 mei 2011. Stokmaat: 1,60 m. Bij ons sinds 21 maart 2019.

Bakels Bombay, roepnaam Bom of Bommetje, doet zijn naam eer aan. 

Bom is het beste te omschrijven als een uit de kluiten gewassen golden retriever gecombineerd met wat rode kater. Zo kan hij het liefst bij je op schoot kruipen maar wanneer hij iets niet begrijpt of het ergens niet mee eens is, als een kater vooral z’n eigen pad kiezen. En die combinatie levert zowel een uitdaging als humor.

Ambros

Kruising Tinker/Fries. Ruin. Geboren op 5 mei 2002. Stokmaat: . Bij ons sinds 4 mei 2019.

Na een wat lastige start met een behoorlijk zware koliek waar Ambros zelfs aan geopereerd moest worden, is hij goed hersteld. Nu doet hij het goed in de kudde. Ambros heeft inmiddels al wat vriendjes gemaakt en staat zo nu en dan samen met andere paarden te eten en te groomen.

Zippo

KWPN. Ruin. Geboren op 3 april 2004. Stokmaat: 1,63 m. Bij ons sinds 11 juni 2019. Vader: Cinovo 84.2726. Moeder: Ranka 98.01443.

Een echte tuiger. Zippo loopt inmiddels parmantig door de kudde heen. In de beginfase was het behoorlijk wennen voor Zippo. Hij kwam van een redelijk klassieke houderij. Stal en zo nu en dan weidegang. Nu staat hij 24/7 buiten in een Paddock Paradise Systeem. Dat is even wennen. Ook Zippo doet het prima in de kudde. 

Salmour

IJslander. Ruin. Geboren op . Stokmaat: . Bij ons sinds 1 oktober 2019.

Salmour komt hier al lang als logé. Nu staat hij dan sinds begin oktober in de kudde in plaats van apart in een gastenpaddock. Dit ging eigenlijk erg gemakkelijk. Thomas kende hij natuurlijk al beter, maar ook de andere paarden hebben er niet veel van laten merken dat hij er nieuw bij kwam. Samen met Jaupny struinen ze nu de hele track af op zoek naar hapjes onder de draden door. De ijzers zijn ook onder de hoeven vandaan. Dat gaat vooralsnog erg goed.

Jaupny

IJslander. Ruin. Geboren op . Stokmaat: . Bij ons sinds 1 oktober 2019.

Alhoewel Hij nog niet zo lang in de kudde staat lijkt het net of hij er al veel langer staat. Jaupny is erg nieuwsgierig en gaat graag op verkenning uit. Spelen met Jake, de Welsh/Quarter, is altijd leuk. die twee wijken beide niet zo snel voor de ander. Dus dat kan er af en toe even behoorlijk aan toe gaan.

Machado

PRE ruin. Geboren op . Stokmaat 1,52 m. Bij ons sinds half november 2019.

Machado is een echte Spaanse ruin. hoewel hij niet zo groot is staat hij wel zijn mannetje. bij aankomst gingen alle merries op de hobbel. Na verloop van tijd is het weer wat rustiger geworden. Hoewel hij nog steeds voor de nodige dynamiek in de kudde zorgt zijn de scherpste randjes er wel van af.