De Paarden

Eigen paarden van Human Horse Power

Lana de Bonte

Paint / KWPN. Merrie. Geboren op 30 juli 2003. Stokmaat: 1,55 m. Karakter: Right Brain Extrovert. Bij ons sinds 9 februari 2007. Vader: Kiblers Avalanche 301.786. Moeder: Paso Doble 97.02145.

Lana zwaait nu al bijna tien jaar de scepter over de kudde. Soms doet ze dat met zachtheid, soms laat ze wat duidelijker merken wat ze wel of niet wil dat er gebeurt. Het blijft een heerlijk en eerlijk paard.

Far Ute Linnet

3/4 Paint. Merrie. Geboren op 16 mei 2014 om 23:00 uur. Stokmaat: 1,55 m. Karakter: Right Brain Introvert. Vader: Far Ute Fantasy. Moeder: Lana de Bonte.

Linnet is inmiddels uitgegroeid tot een bijna volwassen paard. Ze is iets groter geworden dan haar moeder. De training van Linnet wordt langzaam aan opgepakt. Het blijft wel oppassen, ze heeft tenslotte PSSM, maar binnen de houderij zoals die nu functioneert doet Linnet het goed. Suiker arm, geen melasses, niet teveel gras. Goed hooi. En vooral ook geen pieken en dalen in de dagelijkse beweging.

Veeby Woodflower

Draver. Merrie. Geboren op 15 maart 2003. Stokmaat 1,49 m. Karakter: Left/Right Brain Introvert. Bij ons sinds 1 oktober 2007. Vader: Donderstraal. Moeder: Double Dutch.

Veeby is alert en oplettend, enorm leergierig en houdt er van om nieuwe dingen te ontdekken. Ze is ook erg veeleisend, naar zichzelf, maar ook naar degene die haar nieuwe dingen probeert te leren. Ze houdt van duidelijkheid maar heeft een hekel aan 'schreeuwen'; als je iets rustig vraagt zal ze maar al te graag gehoorzamen, maar als je iets eist kan ze behoorlijk koppig zijn.

Faith

Quarter. Merrie. Geboren op 21 mei 2005. Karakter: Left Brain Introvert / Right Brain extrovert. Bij ons sinds april 2011. Vader: Lightnin Chick Olena 3029089. Moeder: Ado Believe in Fate 3701408.

Haar volledig naam is 'Little Bit Of Fate' en ze is geregistreerd onder nummer 4676676 bij de American Quarter Horse Association. Faith, zoals wij haar genoemd hebben, is een cutting paard. Hoewel ze niet groot is, is ze enorm snel en wendbaar.
Altijd spectaculair wanneer je hard fluit en Faith hard komt aan galopperen vanaf de wei of vanuit welke hoek van het land dan ook. Vol verwachting loopt ze dan met je mee.

Trouble's Sweet GiGi

Tennesee Walking Horse. Merrie. Geboren op 25 april 2002. Stokmaat 1,55 m. Karakter: Right Brain Introvert. Bij ons sinds november 2011. Vader: Last Chance for Gold No943444/PA. Moeder: Tsuniahs DeepDeep Trouble No903090/CH.

Gigi is nieuwsgierig en houdt van aandacht. Er wordt wel gezegd dat dit ras erg mensgericht is. Het is moeilijk zo'n bewering op basis van één paard te onderschrijven, maar in het geval van Gigi is het zeker waar. Gigi is nu weer volop in beweging en is één van de paarden waar Paula veel mee werkt.

Gigi's Maya Angelou

Tennessee Walking Horse. Merrie. Geboren op Vrijdag 13 juni 2014. Stokmaat: 1,50 m. Karakter: Left BRain Extrovert. Vader: Buster's Fair Leroy. Moeder: Trouble's Sweet Gigi.

Maya is erg nieuwsgierig en inmiddels hard op weg, onder de begeleiding van Paula, om een volleerd rijpaard te worden. Soms is ze nog wat wiebelig, maar het gaat steeds beter. 

Try to be a rainbow in somebody's cloud.
Maya Angelou

Ringo

Exmoor. Ruin. Geboren op 1 mei 2001. Karakter: Right Brain Extrovert. Bij ons sinds Juli 2012. Vader: Onbekend. Moeder: Onbekend.

Ringo is een beetje argwanend naar mensen toe en ziet alles liever van een afstandje aan. Maar toch, langzaam maar zeker komt ook Ringo tot het besef dat het allemaal best wel te doen is met die tweebeners...

Kito

Quarter. Ruin. Geboren op 1 mei 2006. Stokmaat: 1,47 m. Karakter: Left Brain Introvert. Bij ons sinds 26 januari 2014. Vader: Taris Skeeto. Moeder: Flashy Reign Olena.

Kito draait volop mee bij Human Horse Power. Hij is gekoppeld aan één van de kinderen en doet zo nu en dan ook het een en ander met Paula. De schimmelkleur is best bijzonder voor een volle Quarter.

Quascade

Selle Francaise. Merrie. Geboren op 26 april 2004. Stokmaat: 1,60 m. Karakter: Left Brain Introvert. Bij ons sinds 21 oktober 2014. Vader: Imprévu de la Cour en moeder Havane du Soutrait.

Na een eerste nacht op stal dacht Quascade er niet meer aan om nog eens een nacht op stal door te brengen. De integratie in de kudde van HHP is eigenlijk erg snel en goed gegaan. Ze weet goed met de andere paarden om te gaan en geniet van het leven op de Paddock Paradise. Vroeger heeft Quascade veel gesprongen, ook in wedstrijden. Nu wordt ze vooral Freestyle gereden. Dat was natuurlijk even wennen. Ze doet het prima.

Sascha

Kruising Trakhener / Draver. Ruin. Geboren op 1 juni 2010. Stokmaat: 1,64 m. Karakter: Left Brain Extrovert. Bij ons sinds 1 november 2012. Vader: Kasparow (Trakehner). Moeder: Olympia K.

Sascha is al op vroege leeftijd bij HHP komen wonen. Hij heeft tot voor kort samen met zijn moeder hier gestaan. Zijn moeder is verhuisd naar elders. Sascha is gebleven. Hij draait mee in de hiërarchische top van de kudde. Nieuwsgierig naar van alles wat onbekend is en nog steeds ondeugend.

Het is één van de paarden waar Eric veel mee werkt.

Spicy

Tennessee Walking Horse. Merrie. Geboren op 1 juli 2005. Stokmaat: .  Bij ons sinds 21 augustus 2016.

Eén van de drie TWH die er bij HHP rondlopen. Spicy heeft een dood geboren veulen gehad dat in stuitligging naar buiten is gekomen. Haar bekken en SI gewricht hebben daar wat schade van opgelopen. Dat is inmiddels jaren geleden. En momenteel gaat het eigenlijk wel goed met Sipcy. Ze kan erg vriendelijk en zacht zijn naar de mensen die ze vertrouwd. Ze kan ook een behoorlijk temperament laten zien wanneer ze iets niet begrijpt of als ze het ergens niet mee eens is.

Dia

KWPN. Merrie. geboren op 16 mei 2008. Stokmaat: 1,67 m. Bij ons sinds 31 januari 2019. Vader : Special D 99.02691. Moeder: Tianca 00.05323.

Dia is een echte merrie. voordat ze uiteindelijk bij HHP kwam heeft ze vele eigenaren gehad. Dat is haar vertrouwen in mensen niet ten goede gekomen. Zeker mannen hebben geen constructieve rol in haar leven gespeeld. Door de grote vrijheid die Dia nu ervaart schuilt ze vaak in de kudde. Dia zal volledig opnieuw getraind gaan worden. Vertrouwen bouwen en alles weer van de grond af aan opbouwen.

Zippo

KWPN. Ruin. Geboren op 3 april 2004. Stokmaat: 1,63 m. Bij ons sinds 11 juni 2019. Vader: Cinovo 84.2726. Moeder: Ranka 98.01443.

Een echte tuiger. Zippo loopt inmiddels parmantig door de kudde heen. In de beginfase was het behoorlijk wennen voor Zippo. Hij kwam van een redelijk klassieke houderij. Stal en zo nu en dan weidegang. Nu staat hij 24/7 buiten in een Paddock Paradise Systeem. Dat is even wennen. Ook Zippo doet het prima in de kudde. 

Paarden in pension bij Human Horse Power

Knor

KWPN. Ruin. Geboren op 15 mei 1997. Stokmaat: .Bij ons sinds 1 april 2018. Vader: Samber 1.266STB-H. Moeder: Ureen 1.25789STB-M.

Knor was een van de eerste pensionpaarden bij HHP. Ook Knor was gewend om op stal te staan. Nu staat Knor al weer anderhalf jaar 24/7 buiten. Hij vermaakt zich prima en is een echte Casanova. Eerst was hij volledig toegewijd aan Mabel, een merrie die helaas is overleden, nu is Lynn zijn grote vriendin. De twee zijn bijna onafscheidelijk. 

Ambros

Kruising Tinker/Fries. Ruin. Geboren op 5 mei 2002. Stokmaat: . Bij ons sinds 4 mei 2019.

Na een wat lastige start met een behoorlijk zware koliek waar Ambros zelfs aan geopereerd moest worden, is hij goed hersteld. Nu doet hij het goed in de kudde. Ambros heeft inmiddels al wat vriendjes gemaakt en staat zo nu en dan samen met andere paarden te eten en te groomen.