Pensionstalling

Pensionstalling

How do you keep them?

Pensionstalling
Sinds begin 2018 hebben we de Paddack Paradise ook opengesteld voor een beperkt aantal pensionpaarden. Er is plaats voor maximaal 10 pensionpaarden.

De Basis
IJzerloos en bitloos is bij Human Horse Power de norm.
Het voerregime bestaat uit Duits kruidenhooi, het hele jaar door. Dit wordt aangevuld met een vitamine en mineralen brok zonder melasse.
wanneer een paard extra voer of medicatie nodig heeft kan hier desgewenst voor gezorgd worden.

Inscharen

Inscharen van nieuwe paarden gebeurt aan het begin van de lente. Liefst in de maand april. Bij voorkeur met twee of drie paarden tegelijk. Eerst worden de paarden in een ruime Paddock geplaatst waar ze kennis kunnen maken met de kudde paarden die al bij Human Horse Power woont. Als de paarden wat aan elkaar gewend zijn, worden de nieuwelingen over de gehele track begeleidt. Dit wordt samen met de eigenaar gedaan. Als dat ook goed verloopt kunnen de nieuwkomers voor een aantal uur overdag op de tracks rondlopen, tussen de paarden van de kudde. In het begin gaan de nieuwkomer 's avonds nog terug op hun eigen Paddock. Pas wanneer het aantal incidenten tussen de nieuwkomers en de kudde minimaal is, en de nieuwkomers goed de weg weten op de tracks blijven ze ook 's nachts op de tracks staan.
Meestal neem dit proces een week, maximaal twee weken in beslag.

Daarna begint het echte avontuur voor de paarden: hoe integreren de paarden in de kudde? Dit kan, afhankelijk van de paarden gemakkelijk zes tot 12 maanden duren. 

Voorzieningen

We beschikken over:
Twee kilometer tracks voor de paarden, een waterpoel, twee drinkbakken, waarvan een vorstbestendig. een eenvoudige kantine, een buitenbak van 20 x 40 meter, een buitenbak van 40 x 80 meter, een playground met diverse attributen om te spelen met je paard, een roundpen, een zadelkamer met afsluitbare zadelkast, een deken-rek voor de vliegendekens, een poetsplaats met water.

Human Horse Power grenst direct aan het bos en de ruiterpaden van de Veluwe.