Pensionstalling

Pensionstalling

How do you keep them?

Pensionstalling
Sinds maart 2021 zijn we gevestigd in Emst. Momenteel hebben we alleen de beschikking over weiland en hebben we nog geen Paddock Paradise. Dat is ook de reden dat we nu geen pensionplekken aanbieden voor andere paarden dan die van onszelf.

De Basis
IJzerloos en bitloos is bij Human Horse Power de norm.
Het voerregime bestaat uit Duits kruidenhooi, het hele jaar door. Dit wordt aangevuld met een vitamine en mineralen brok zonder melasse.
wanneer een paard extra voer of medicatie nodig heeft kan hier desgewenst voor gezorgd worden.

Inscharen

Normaliter gebeurt het inscharen van nieuwe paarden aan het begin van de lente. Liefst in de maand april. Eerst worden de paarden in een ruime Paddock geplaatst waar ze kennis kunnen maken met de kudde paarden die al bij Human Horse Power woont. Als de paarden wat aan elkaar gewend zijn, worden de nieuwelingen over de gehele track begeleidt. Dit wordt samen met de eigenaar gedaan. Als dat ook goed verloopt kunnen de nieuwkomers voor een aantal uur overdag op de tracks rondlopen, tussen de paarden van de kudde. In het begin gaan de nieuwkomer 's avonds nog terug op hun eigen Paddock. Pas wanneer het aantal incidenten tussen de nieuwkomers en de kudde minimaal is, en de nieuwkomers goed de weg weten op de tracks blijven ze ook 's nachts op de tracks staan.
Meestal neem dit proces een week, maximaal twee weken in beslag.

Daarna begint het echte avontuur voor de paarden: hoe integreren de paarden in de kudde? Dit kan, afhankelijk van de paarden gemakkelijk zes tot 12 maanden duren. 

Voorzieningen

We beschikken over:
Over ruim 4 hectares weiland en bosrand. 
Verder zullen we kijken hoe we in de nabije toekomst weer wat faciliteiten kunnen toevoegen.
Human Horse Power grenst nog steeds direct aan het bos en de ruiterpaden van de Veluwe. We zijn nu vlakbij het Kroondomein gevestigd, eigenlijk vlak naast Gortel, tussen Emst en Vierhouten in.