Klagen mag

Klachtenbehandeling

Vertrouwenspersoon

Debby Nillesen

Vertrouwenspersoon voor ons gezinshuis is Debby Nillesen. 
Ze is te bereiken onder nummer 026-3842826 (vraag naar Debby). 
Ze werkt op maandag, woensdag en donderdag.

Haar mobiele nummer: 06-57479657

Alhoewel wij natuurlijk onze uiterste best doen om alles binnen het gezinshuis goed te laten verlopen kan het zo zijn dat er een reden ontstaat om een klacht in te dienen. Het liefst bespreken we de klacht direct met je, zodat we jouw onvrede zo snel mogelijk kunnen oplossen. Op deze pagina kun je een van de vaste krachten kiezen bij wie je jouw klacht wilt neerleggen.

Mocht je jouw klacht liever ergens anders neerleggen, of wil je graag hulp bij het indienen van een klacht, dan kan dat natuurlijk ook. Wanneer je mailt of belt, meldt dan in ieder geval dat je klacht betrekking heeft op:

Gezinshuis en Jeugdzorgboerderij
Human Horse Power 
Wildforsterweg 2
3881 NJ in Putten.

Ondersteuning bij het indienen van een klacht

Als Jongere
Je kunt jouw klacht ook bespreken met een vertrouwenspersoon of samen met de vertrouwenspersoon jouw klacht indienen. Deze vertrouwenspersoon is onafhankelijk, dat betekent dat ze niet werkt bij Human Horse Power of bij een andere jeugdzorginstelling. De vertrouwenspersoon heeft geen oordeel over jouw klacht, ze gaat er niet over of jij gelijk hebt of niet, maar helpt jou bij het bespreekbaar maken of formuleren van jouw klacht. Ook kan ze uitleg en advies geven waar je jouw klacht het beste kunt indienen. Behalve over klachten kun je met de vertrouwenspersoon ook over (persoonlijke) problemen praten en kan zij je helpen om antwoord te krijgen op jouw vragen over jeugdzorg.

De vertrouwenspersoon voor de jongeren in het gezinshuis en de jeugdzorgboerderij is Debby Nillesen. Debby werkt bij Zorgbelang Gelderland. Je kunt haar bereiken op telefoonnummer 026-3842826 (vraag naar Debby), e-mailen naar debbynillesen@zorgbelanggelderland.nl of een brief sturen naar het  Zorgbelang Gelderland, Postbus 5310 · 6802 EH  Arnhem , t.a.v. Debby Nillesen. 

Als ouder
(Pleeg) Ouders kunnen het AKJ benaderen wanneer zij ondersteuning willen bij het bespreekbaar maken van vragen, problemen of klachten. Zij kunnen hiervoor contact opnemen via telefoonnummer 088- 555 1000 of via de website: www.akj.nl.

Zelfstandig een klacht indienen

Wanneer je zelfstandig jouw klacht wilt indienen, dan kan dat natuurlijk ook. Kom je er niet uit met de persoon zelf, dan kun je de klacht neerleggen bij de behandelcoördinator of leidinggevende van de instelling via wie je op het gezinshuis bent gekomen. Je kunt er ook voor kiezen om je klacht in te dienen bij de onafhankelijke klachtencommissie.

Hoenderloo Groep

Ben je bij ons gezinshuis gekomen via de Hoenderloo Groep en heb je een klacht, of wil je onafhankelijk van een van de vaste krachten een klacht indienen, dan kun je dit onder andere doen door een klachtenformulier in te vullen. Dit klachtenformulier kun je hier downloaden. Het is niet verplicht om een klachtenformulier in te vullen, je mag jouw klacht ook opschrijven op een manier zoals jij dat prettig vindt. Je kunt jouw klacht sturen naar:

De Hoenderloo Groep
t.a.v. de klachtencommissie.
Antwoordnummer 2002 (postzegel niet nodig)
7350 ZX HOENDERLOO.

Je kunt jouw klacht ook e-mailen naar: klachtencommissie@pluryn.nl.

Er is een klachtenreglement binnen De Hoenderloo Groep aanwezig. Hier staat verder alles in wat je mogelijk wilt weten.

Intermetzo

Ben je bij ons gezinshuis gekomen via Intermetzo en heb je een klacht, of wil je onafhankelijk van een van de vaste krachten toch iets kwijt, dan kun je dit onder andere doen door een klachtenformulier in te vullen. Dit klachtenformulier kun je hier downloaden. Het is niet verplicht om een klachtenformulier in te vullen, je mag jouw klacht ook opschrijven op een manier zoals jij dat prettig vindt. Je kunt jouw klacht sturen naar: Secretariaat Klachten Intermetzo. Postbus 94, 7200 AB Zutphen. Je kunt jouw klacht ook e-mailen naar: klachtencommissie@intermetzo.nl.

Wil je meer weten over de klachtenprocedure, dan kun je het klachtenreglement van Intermetzo lezen: Klachtenregelement van Intermetzo. 

Jeugdzorgboerderij

Kom je bij Human Horse Power in het kader van de jeugdzorgboerderij en heb je een klacht, of wil je onafhankelijk van een van de vaste krachten toch iets kwijt dan kun je ook terecht bij Debby Nillesen.

Algemeen meldpunt

Als je niet zeker weet waar je nu precies moet zijn met je klacht of opmerking dan kun je altijd terecht bij het AKJ, het Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg