Natural Horsemanship

Natural Horsemanship als basis

Er bestaan inmiddels vele stromingen binnen de wereld van Natural Horsemanship. Parelli is een bekende naam in deze wereld, maar ook mensen als Klaus Ferdinand Hempfling, Chris Irwin en bijvoorbeeld James French hebben hun sporen in deze wereld verdiend.  Bij Human Horse Power baseren wij onze aanpak op deze verschillende invalshoeken. we maken dankbaar gebruik van alle ideeën en oefeningen die al bedacht zijn en voegen daar onze eigen inzichten aan toe.

De seven games, Love, Language en Leadership, Soft focus, Grondwerk en rijden, je positie ten opzichte van het paard, het gebruik van je eigen lichaam, The Present Moment, Respecteren en gerespecteerd worden, ...

Verdieping is ook mogelijk. Hier gaat het om specifiekere vraagstukken op het gebied van gymnastiseren van je paard of het sturen met behulp van energie.

Ook het oplossen van specifieke vraagstukken met jouw paard behoort tot de mogelijkheden. Als we het je zelf kunnen leren doen we dat. Komen wij er niet uit dan kennen we wel iemand die je wel kan helpen.

Free style rijden
Natural Horsemanship is de basis van alle activiteiten die we hier bij Human Horse Power ontplooien. Voor de leek lijkt dit misschien wat vreemd: geen bit in de mond van het paard terwijl er toch gereden wordt. Natural Horsemanship is iets anders dan paardrijden zonder bit. Het is een manier van omgaan met het paard gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen. Wij werken veel met touwhalsters, zeker in het begin wanneer ruiter en paard nog aan elkaar moeten wennen. Lessen worden altijd zeer persoonlijk opgezet. Afhankelijk van de combinatie paard en ruiter wordt een programma toegesneden op maat.

Het begint altijd op de grond. In de basisomgang met je paard wordt de kiem gelegd voor een hechte vertrouwensband.

Zo kan het zijn dat je eerste rijles zonder teugels is ...

Grondwerk
Een relatie opbouwen doe je vanaf de grond. Letterlijk. Op gelijke hoogte met je paard.

De zeven spelletjes van Parelli bieden een uitstekende basis voor het grondwerk. De games: Friendly, Porcupine, Driving, Yoyo, Circling, Side-ways en Squeeze. In de combinatie van de spelletjes kun je je creativiteit kwijt. Voetballen is ook leuk....

Ook de oefeningen en benadering van Chris Irwin zorgen voor respect en begrip tussen je paard en jezelf. Hoe doe je je ding als je niet aan het hoofd van het paard mag komen?

En James French brengt je in het hier en nu.
De ontdekkingen daar zijn vaak zeer de moeite waard!

Vooral belangrijk: houdt het leuk!!

Je wordt je langzamerhand bewust van de interactie tussen jou en je paard. 

Mocht je geïnteresseerd zijn geraakt naar de mogelijkheden die Human Horse Power kan bieden in het kader van Natural Horsemanship, neem dan even contact met ons op.