Opzet

Paddock Paradise als basis voor de paarden

Een Track voor de paarden

Sinds 2014 beschikken we bij HHP over een ruim opgezette Paddock Paradise. Het was een enorme uitdaging om de inrichting zo te krijgen dat ook in het natte najaar de bodem goed begaanbaar blijft voor de paarden en dat ze ook in die weercondities droge voeten kunnen houden. Tegelijkertijd moeten de paarden genoeg beschutting hebben en moet de bodem gevarieerd genoeg zijn voor de hoeven. We zijn er nog niet helemaal maar we zijn wel goed op weg. Dankzij de hulp van Paddock Paradise Nederland en Veluwe Groen blijven we verder werken aan het vervolmaken van de leefomgeving van de paarden.

In het verlengde van deze ontwikkelingen hebben we in april 2016 het Keurmerkpaardenwelzijn behaald.

Keurmerk 2016 en de bijbehorende rapportage.
Keurmerk 2017 en de bijbehorende rapportage.

Ook hier geldt: regels waar nodig, vrijheid waar het kan...

Pensionstalling

Pensionstalling
Sinds begin 2018 hebben we de Paddack Paradise ook opengesteld voor een beperkt aantal pensionpaarden. Er is plaats voor maximaal 10 pensionpaarden.

De Basis
Ijzerloos en bitloos is bij Human Horse Power de norm.
Het voerregime bestaat uit Duits kruidenhooi, het hele jaar door. Dit wordt aangevuld met een vitamine en mineralen brok zonder melasse.
wanneer een paard extra voer of medicatie nodig heeft kan hier desgewenst voor gezorgd worden.

Inscharen 
Inscharen van nieuwe paarden gebeurt aan het begin van de lente. Liefst in de maand april. Bij voorkeur met twee of drie paarden tegelijk. Eerst worden de paarden in een ruime Paddock geplaatst waar ze wel kennis kunnen maken met de kudde paarden die al bij Human Horse Power woont. Als ze de paarden wat aan elkaar gewend zijn worden de nieuwelingen over de gehele track begeleidt. Dit wordt samen met de eigenaar gedaan. Als dat ook goed verloopt kunnen de nieuwkomers voor een aantal uur overdag op de tracks rondlopen, tussen de paarden van de kudde. In het begin gaan de nieuwkomer 's avonds nog terug op hun eigen Paddock. Pas wanneer het aantal incidenten tussen de nieuwkomers en de kudde minimaal is, en de nieuwkomers goed de weg weten op de tracks blijven ze ook 's nachts op de tracks staan.
Meestal neem dit proces een week, maximaal twee weken in beslag.

Daarna begint het echte avontuur voor de paarden: hoe integreren de paarden in de kudde? Dit kan, afhankelijk van de paarden gemakkelijk zes tot 12 maanden duren. 

Voorzieningen
We beschikken over:
Twee kilometer tracks voor de paarden, een waterpoel, twee drinkbakken, waarvan een vorstbestendig. een eenvoudige kantine, een buitenbak van 20 x 40 meter, een buitenbak van 40 x 80 meter, een playground met diverse attributen om te spelen met je paard, een roundpen, een zadelkamer, een poetsplaats met water.

De achteruitgang van Human Horse Power grenst direct aan het bos en de ruiterpaden van de Veluwe. 

Een filmpje van de bewegingen van de paarden bij Human Horse Power gedurende een etmaal.